dimarts, 31 de gener del 2012

Manifest de l'AMPA del Jaume I per l'Escola Pública de qualitat

EL JAUME I, SEMPRE UNA PINYA

Estimades famílies,

L’ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES hem de reivindicar la qualitat de la nostra Escola Pública al costat dels mestres del Jaume I. Ells i nosaltres estem en el mateix vaixell. I moltes de les seues reivindicacions són també nostres:

  • NO VOLEM que se seguisca augmentant la ràtio a les aules,

  • NO VOLEM que es retallen grups,

  • NO VOLEM més barracons eterns als patis de l’escola; ni escoles a Paiporta eternament en barracons.

  • NO VOLEM que s’eliminen programes d’atenció a la diversitat,

  • NO VOLEM es tarden tant a cobrir les baixes de professorat o que deixen de cobrir-se definitivament.

  • NO VOLEM que es deixen de pagar les despeses de funcionament dels centres.

  • NO VOLEM que desapareguen les ajudes de llibres de text,

  • NO VOLEM que es reduïsquen les partides pressupostàries dels centres,

  • NO VOLEM que la Conselleria deixe de pagar les beques de menjador als més necessitats, ni que es reduïsquen aquestes beques tan necessàries.

  • NO VOLEM que es desatenga l’ensenyament en valencià.

  • NO VOLEM que es desatenga l’escola pública de tots, i que es potencie una escola privada i elitista.

  • NO VOLEM que carreguen sobre el salari i els drets dels mestres dels nostres fills el malbaratament de recursos públics que han fet les nostres institucions.

ELS MESTRES DEL JAUME sempre han estat molt implicats en l’educació dels nostres xiquets; han mantingut sempre un compromís de qualitat i han treballat dia a dia –amb l’alumnat i les famílies– els postulats il·lusionants que defineixen la trajectòria pedagògica del nostre centre. Aposten, en definitiva, per una educació pública de qualitat, igual que nosaltres, totes les famílies del Jaume.


L’ESCOLA PÚBLICA de qualitat és un dret dels nostres fills i filles. És la de tots, la de les igualtats d’oportunitats, la que és gratuïta, la que no adoctrina, la que normalitza el valencià... En definitiva, ÉS LA NOSTRA ESCOLA i l’hem de defensar.


MOSTREM-HO I EXIGIM-HO amb veu clara i alta a la nova Conselleria d’Educació: que escolte el clam dels milers de persones; que invertisca més en el futur dels nostres fills; que potencie el valencià; que treballe per la qualitat educativa; que dignifique l’ensenyament públic.



TOTES LES FAMÍLIES AL COSTAT DELS NOSTRES MESTRES,

ELS DIJOUS, A L’EIXIDA DE L’ESCOLA,



EL JAUME I, SEMPRE UNA PINYA


3 comentaris:

Paco Raga ha dit...

Felicitem la claredat amb la qual els pares/mares del jaume I us alinieu amb els que són els vostres aliats naturals en el conflicte (no hi ha altra paraula) que afecta els vostres fills i filles. Per més raons i fets en favor d'aliances com aquestes! http://unbloceducat.wordpress.com/2012/01/08/mestres-i-alumnes-units-ara-mes-que-mai/

Anònim ha dit...

Hola, soy una mamá del Jaume I y quería mostrar mi satisfacción ante el manifiesto por la Escuela Pública de calidad que desde el AMPA nos han hecho llegar a las familias. Por supuesto me suscribo al mismo, pero quiero hacer una mención especial a nuestros maestros y maestras del Jaume. Creo que son un ejemplo de "saber ser y hacer". Me siento enormemente afortunada de poder decir bien alto que los profes del cole de mis hijos sí se implican, sí luchan por una escuela pública de calidad, sí muestran su disconformidad por la adopción de medidas que en todo caso nos perjudican a toda la comunidad educativa, pero lo hacen desde la responsabilidad y el compromiso y con un trabajo diario con nuestros hijos basado en la calidad de la educación y y en ofrecerles la posibilidad de crecer por dentro y por fuera para que en un futuro puedan ser ellos los que sigan creando sociedad. Sin duda, estaremos a su lado el próximo jueves y desde aquí mi reconocimiento y mi aplauso por su labor en el Jaume. Ah! también un reconocimiento al esfuerzo de todos los que formais el AMPA por vuestro empeño y capacidad para servir de nexo de unión de todos los que formamos la familia del Jaume I. Creo que es importante no sólo expresar lo que no nos gusta, sino también valorar aquello que es motivo de elogio. A seguir así.

Anònim ha dit...

Mi mas sincera enhorabuena por la union que mostrasteis durante la manifestación en esta lucha en contra de los recortes y destrucción de la escuela publica. Soy un padre del colegio publico Luis Vives de Paiporta, un padre defraudado por el AMPA de este cole, que ha decidido no participar en la manifestación porque según ellos no les afecta.
Espero que cambien de idea y se unan al movimiento, que se suban al barco para entre todos llegar más lejos.