dilluns, 15 de juny del 2009

Orxata, llima i café granissat: Una avaluació dolcíssima del voluntariat pel valencià al Jaume

L'11 de juny ens convocàrem totes les parelles lingüístiques que hem participats de la campanya "Parla'm en valencià" d'Escola Valenciana per a fer una avaluació de les deu sessions amb què hem començat el programa de "Voluntariat pel valencià" a l'escola Jaume I.

La "dolçor" i frescor del refrigeri amb què se'ns va anar rebent (orxata, llima i café granissats) ens va obrir la llengua i les ganes de comentar en gran grup la satisfacció de l'experiència. Fins a 38 persones hem participat de la campanya, i la majoria d'aquestes 19 parelles (aprenents i voluntaris) acudírem a la cita i exposàrem els avanços i reptes aconseguits de cada parella lingüística. Asseguts en cercle, a la fresca i davall dels arbres del pati, se superaren vergonyes i vam anar regalant-nos amb un enfilall d'anècdotes i comentaris sobre l'experiència de cada parella. L'entusiasme de totes s'encomanà, i més encara quan cada participant rebérem el regal de dos llibres, gentilesa de la fundació Bromera.

Algunes idees importants que sorgiren en la sessió d'avaluació:

  • el programa no acaba ací. És un inici, que continuarà.
  • els aprenents ens comprometem a seguir practicant el valencià durant l'estiu en la mesura que puguem.
  • A tots ha servit l'experìència: als voluntaris perquè hem comprovat que el valencià s'apega i als aprenents perquè ens hem llançat a parlar, o a dir les primeres paraules, o a atrevir-nos a practicar-lo també en casa amb els fills...
  • Cadascú ha seguit el seu procés d'aprenentatge, i tots hem avançat des de la posició de la qual partíem.
  • El programa el llancem l'escola Jaume I però ha estat i estarà obert al poble.
  • Agraïm els voluntaris de l'associació cultural El barranc, que s'han sumat a la nostra iniciativa.

Alguns compromisos o projectes de futur:

  • Intercanviarem els llibres de regal entre tots.
  • A l'octubre rellançarem la campanya a escola i tractarem de captar noves parelles (voluntaris i aprenents) entre pares i mares del Jaume o del poble.
  • L'experiència pot ampliar-se als nostres fills i filles, amb l'ajut d'Imma Coscollà, mestra i cap d'estudis de l'escola.
  • En la pròxima campanya prepararem entre tots un recital. Cada parella es prepararà un poema o una cançó en valencià, allà pel mes de desembre.

Una bona experiència.

Si vols veure algunes imatges de la sessió d'avaluació de la Campanya "Parla'm en valencià, punxa ací

1 comentari:

Unknown ha dit...

ENHORABONA!!!
Entre totes i tos anem a aconseguir una escola "super xula".
Ànim i endavant