dilluns, 18 de setembre del 2017

1ª JORNADA HORT

El projecte Hort AMPA ja està en marxa!

 Dissabte 16 de setembre, dins de la programació dels tallers als horts urbans que promou l'Ajuntament, participàrem en la jornada per a grans i menuts "COM ORGANITZAR LA TEUA PARCEL·LA".

 Començàrem amb una xicoteta xerrada on Paco, de “Sembra en Saó”, ens va explicar els diferents tipus d’organització de parcel·les que hi ha: cavallons, taules o bancals elevats... El que més ens va cridar l’atenció i vàrem decidir aplicar va ser el model “Parada en Crestall”, mètode dissenyat pel mallorquí Gaspar Caballero.

 Després passarem a l’acció directament a la nostra parcel·la (la número 75) per a posar en pràctica tot l’explicat per Paco, que a més a més havia portat ferramenta molt interessant per a iniciar el treball i començàrem així el nostre projecte!


Els menuts varen estar molt entretinguts amb Blanca aprenent molt de les característiques del sòl i dels insectes que es poden trobar a l’hort, com ara l’escarabat de la creïlla i el seu cicle de vida. També plantaren naps en macetes biodegradables i feren una simpàtica granota amb materials de reciclatge. Després ajudaren a desherbar la parcel·la i a amuntonar les males herbes.

Va ser un matí molt productiu, satisfactori i divertit. Esteu atents a la propera cita!